Släktforskningen tog med mig på en hisnande resa i jakten efter mina anor. När jag väl hade lärt mig ladda hem program som var till min hjälp var det bara att sätta igång.
Visste inte så mycket innan var min pappas o mammas släkt kom ifrån men tack och lov hade jag mamma som jag kunde fråga. Hon var visserligen ganska motsträvig till en början "varför ska du rota i gammalt" men efter hand blev även hon lite intresserad.
Min bror o syster kom också ihåg en del en del eftersom dom är äldre än mig.

Detta har varit en otrolig resa både spännande
och rolig. När man sitter där och letar i kyrkböckerna så helt plötsligt hittar man en person som just jag är släkt med.
Det är många år bak i tiden som jag har hittat släkt.
Den känslan som infinner sig då är svår att sätta ord på men jag blir glad och ändå mer nyfiken. Tänk att sedan kunna följa några av dom. Hur dom levde med arbete, bostad och familj, ja mycket av deras historia. Det slog mig efter ett tag, att det var ju också min

Släktforskning, farfar


Min farfar, Fritjof Eriksson

Farfar o jag.


Min farfar Carl Fritjof Eriksson. 
Han föddes i Töllsjö 15/10 1894. Då bodde hans mamma fortfarande hemma hos sina föräldrar. Hans föräldrar var Alfrida Augustdotter 22/4 1875 och Erik Gustav Johansson. De gifte sig 16/12 1894 och då flyttade de till Alingsås och bodde på Holmen 7. De byggde sig sedan ett eget hus på Solstrandsvägen. Erik arbetade på bryggeriet och gasverket Alingsås, han kallades för "JulErik".
Familjen utökades med  Stina, Ellen, Karin,Torborg, Anna Lisa, Bror och Margot.
Här är tre av farfars systrar, Göran o Ingun. 

Jag har inte så mycket om farfars barndom eller hans släktanor. Fick kontakt med en dam i Ljungås som varit med och skrivit en bok "Gårdar och Torp i Skogsbygden". Ingen blev gladare än jag så nu har jag lånat denna bok och fått lov att ta med lite ur den, Tusen tack till Ingela. Det är på Alfridas sida, farfars mamma som den handlar om.

Alingsås torg runt 1850-talet.